Μια ενδιαφέρουσα ιδέα εναλλακτικής διακόσμησης του χώρου σας που θα αλλάξει τη όψη των τοίχων σας και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει ένα νέο χώρο αποθήκευσης. Μπορείτε να το τοθετήσετε σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας υπάρχει κενός τοίχος, με ιδανικότερα αυτά της κουζίνας και της τραπεζαρίας.

Θα χρειαστείτε ένα κομμάτι γαλβανιζέ πλέγμα περίφραξης. Προτιμήστε με μικρό άνοιγμα (όχι μεγαλύτερο από 5x5 εκατοστά το κάθε κουτάκι). Ζητήστε να σας το κόψουν στη διάσταση που σας εξυπηρετεί, ενώ σε διαφορετική περίπτωση μπορείτε να το κόψετε και οι ίδιοι στις διαστάσεις της επιλογής σας. Θα χρειαστείτε ένα μαρκαδόρο για να σημαδέψετε και ένα κοφτάκι για να το κόψετε. Οι διαστάσεις μπορούν να διαφοποιηθούν ανάλογα το χώρο σας, με ένα κομμάτι 1x1 μέτρο να είναι ιδανικό για ένα μέσο τοίχο.

Σε περίπτωση που ο τοίχος σας είναι λευκός μπορείτε να το βάψετε με μαύρο σπρέι έτσι ώστε να δημιουργείται αντίθεση. Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε άλλο χρώμα ταιριάζει με το χώρο σας και δημιουργεί ένα αρμονικό συνδυσμό με τον τοίχο. Θα χρειαστείτε νάυλον, πάνω στο οποίο θα τοποθετήσετε το πλέγμα πριν αρχίσετε να το βάφετε. Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα καλό είναι να εφαρμόσετε παραπάνω από ένα χέρι βαψίματος. Προμηθευτείτε μικρά ξύλινα μανταλάκια, τα οποία θα χρησιμεύσουν στο κρέμασμα αντικειμένων στο πλέγμα. Μπορείτε να βάψετε και τα μανταλάκια στην ίδια απόχρωση 'ετσι ώστε να ταιριάζουν ακόμα καλύτερα με το πλέγμα.

Στερεώστε το στον τοίχο χρησιμοποιώντας καρφιά ή πινέζες, τα οποία πρέπει να τοποθετηθούν περιμετρικά του πλέγματος. Κατά τη διάρκεια του κρεμάσματος βεβαιωθείτε, ότι είναι ίσιο και δεν γέρνει προς κάποια κατεύθυνση. Καθότι είναι πιθανό, το πλέγμα σας να μην είναι εντελώς επίπεδο -κάτι που δεν μας ενοχλεί-, προτιμήστε η καμπύλη πλευρά του να είναι από την εξωτερική πλευρά, έτσι ώστε να μπορείτε να κρεμάσετε ευκολότερα τα αντικείμενα σας. 

Με ξύλινα μανταλάκια στερεώστε φωτογραφίες ή σημειώσεις που χρειάζεστε. Στερεώστε τα γυαλιά σας, κλειδιά και ότι άλλο μικροαντικείμενο χρησιμοποιείται καθημερινά και θέλετε να βρίσκετε εύκολα.