Οι επιφάνειες   χρωμίου που παράγονται  από την  προηγμένη  διαδικασία επιμετάλλωσης μπορούν  να παραμείνουν  αψεγάδιαστες  εφ’ όρου ζωής  με την κατάλληλη φροντίδα.

Πιο συγκεκριμένα, τραχιά υφάσματα, συρμάτινα σφουγγαράκια τύπου skotch brite, ισχυρά καθαριστικά τύπου viacal, όπως και χρωματικοί διαλύτες , θα πρέπει να αποφεύγονται.

Τα προϊόντα χρήσης που ενδείκνυνται για τον καθαρισμό των αξεσουάρ μπάνιου θα πρέπει να είναι ήπια καθαριστικά σε βρεγμένο βαμβακερό πανί.

Η εφαρμογή τους γίνεται συνήθως με ψεκασμό από μικρή απόσταση (20-25cm) και αφού το καθαριστικό παραμείνει για λίγα λεπτά της ώρας , ξεπλένουμε με άφθονο νερό , και στεγνώνουμε με ένα μαλακό στεγνό ύφασμα. Κατά την εφαρμογή του καθαριστικού καλό είναι να φοράμε πλαστικά γάντια και προστατευτικά γυαλιά και να φροντίζουμε ώστε οι χώροι να αερίζονται επαρκώς.

Η απομάκρυνση των θαμπάδων μπορεί να γίνει επίσης με παραδοσιακές μεθόδους και πρακτικές όπως με τη χρήση διαλύματος χλιαρού νερού με ξύδι ή λεμόνι. Βρέχουμε ένα πανί στο διάλυμα και με αυτό περνάμε με ελαφριά τριβή όλα τα αξεσουάρ μας. Στη συνέχεια και αφού ξεβγάλουμε με άφθονο νερό, σκουπίζουμε καλά με στεγνό πανί.

Η τακτική φροντίδα, αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για την αποφυγή συγκέντρωσης σε αυτά αλάτων και θαμπάδων που αλλοιώνουν την εικόνα τους και υποβαθμίζουν την αισθητικής τους αξία.

Δείτε όλα τα επιτοίχια αξεσουάρ μπάνιου.