Σκέφτεστε εδώ και καιρό ότι το υπνοδωματιό σας χρειάζεται μια ανανέωση; Ψάχνετε μια λύση που θα είναι προσαρμοσμένη στις δικές οικονομικές δυνατότητες; Σας έχουμε την ιδανική λύση για να δημιουργήσετε φθηνά και εύκολα ένα εντελώς καινούργιο χώρο.

 

Απαραίτητα Υλικά και Εργαλεία

 • 6 όμοιες μεταξύ τους παλέτες, με το δυνατόν μικρότερο κενό από τάβλα σε τάβλα
 • 3 ξύλινα καφάσια μετρίου μεγέθους
 • 3 αμπράζ κουρτίνας (γάντζοι) σε χρώμα και σχέδιο της επιλογής σας
 • Ανοξείδωτο συρματόσχοινο (τα μέτρα που θα χρειαστούν εξαρτώνται από το ύψος που θα τοποθετηθούν τα εκρεμμή αντικείμενα)
 • 6 σφιγκτήρες θηλιάς
 • 24 ενισχυμένες μεταλλικές λάμες ενώσεως
 • 6 μεταλλικές γωνίες στήριξης
 • Ξυλόβιδες διαφόρων μεγεθών
 • Γυαλόχαρτο, χοντρό και ψιλό για το τρίψιμο ξύλινων επιφανειών (εργαλείο τριβής)
 • Εργαλείο βιδώματος
 • Πινέλο βαψίματος

Πώς θα το κάνετε

Στις δύο παλέτες που προορίζονται για το κεφαλάρι του κρεβατιού, καλύπτουμε εντελώς το κενό που υπάρχει από τάβλα σε τάβλα, χρησιμοποιώντας ξυλεία από μια ενδεχομένως έβδομη παλέτα. Αν τα κενά δεν μπορούν να καλυφθούν απλά με την εφαρμογή επιπλεόν ξύλων, αφαιρέστε τις τάβλες και καρφώστες τις εξαρχής τη μία κολλητά με την άλλη.

Βήμα 1ο

Τρίψτε όλες τις ξύλινες επιφάνειες (καφάσια και παλέτες) πρώτα με χοντρό γυαλόχαρτο (για την εξάλειψη 'άγριων' σημείων) και στη συνέχεια με το ψιλό γυαλόχαρτο για να λειάνετε τις επιφάνειες. Προαιρετικά και για δικής σας ευκολία και γρηγορότερη ολοκλήρωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικό τριβείο. Δίνοντας βάση σε αυτό το στάδιο, θα εξαλείψετε την πιθανότητα μελλόντικών τραυματισμών λόγω τραχέων επιφανειών στο μέλλον.

Βήμα 2ο

Γυρίστε ανάποδα τις παλέτες (οι τάβλες του να ακουμπούν στο πάτωμα), όλες με την ίδια φορά και δημιουργήστε μια ορθογώνια διάταξη ενώνοντας τις. Στη συνέχεια βιδώστε τις λάμες σε διάφορα σημεία όπου οι παλέτες ενώνονται μεταξύ τους, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια νέα ενιαία επιφάνεια.

Βήμα 3ο

Κάντε το ίδιο και για τις δύο τάβλες που διαμορφώσατε προηγουμένως και προορίζονται για το προσκέφαλο. Η φορά που θα πρέπει να έχουν κατά την ένωση τους πρέπει να είναι οριζόντια.

Βήμα 4ο

Εφαρμόστε προσεκτικά βερνίκι ξύλου σε όλες τις επιφάνειες που τρίψατε αφού όμως πρώτα αφαιρέσετε τη πιθανή σκόνη και τα ρινίσματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου.

Βήμα 5ο

Μετά το στέγνωμα του βερνικιού, ενώστε την επιφάνεια που θα χρησιμοποιηθεί ως κεφαλάρι με την ενιαία ξύλινη επιφάνεια (αποτελούμενη από τέσσερις παλέτες που κατασκευάσατε στο δεύτερο βήμα), βιδώνοντας στα σημειά-νεύρα παλετών (αυτά με την πιιο συμπαγή υπόσταση όπως οι τάκοι), στο πίσω μέρος του προσκέφαλου με τη βοήθεια μεταλλικών γωνιών από την εσωτερική πλευρά των παλετών. Τοποθετήστε με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίσετε την ασφάλεια της κατασκευής σας. Εφόσον έχετε κάνει σωστή εφαρμογή δεν θα πρέπει να παρατηρείτε καμία ταλάντωση μετά την ολοκλήρωση του βήματος αυτού. Σε αυτό το σημείο το νέο κρεβάτι σας είναι έτοιμο!

Βήμα 6ο

Στα αριστερά και δεξιά της κατασκευής σας, διατηρώντας κοινή απόσταση και στις δύο πλευρές τοποθετείστε τα αμπράζ κουρτίνας σε ύψος της αρεσκείας σας.

Βήμα 7ο

Περάστε το ανοξείδωτο συρματόσχοινο από τη μια πλευρά του βραχίονα του καφασιού και επιστρέψτε το σε παράλληλη θέση με το υπόλοιπο συρματόσχοινο, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία θηλιά. Με τη βοήθεια ενός σφιγκτήρα, ενώστε τα δύο κομμάτια και ασφαλίστε τα. Αφήστε μια απόσταση για το συρματόσχοινο (ανάλογη με τη απόσταση που θέλετε να έχει όταν το καφάσι κρεμαστεί στον τοίχο) και επαναλάβετε τη διαδικασία και από την άλλη πλευρά του καφασιού.

Βήμα 8ο

Με τον ίδιο τρόπο συνεχίστε και με τα υπόλοιπα καφάσια. Στο τρίτο καφάσι το οποίο προορίζετε για πάνω από το κεφαλάρι μπορείτε να κόψετε το συρματόσχοινο πιο κοντό.

  

sdgdfhfgjnhr sgdgsgdjrfgyjndgrfhnfg